NieuwsPrins Maarten I

Prins Maarten I

In een bomvolle zaal is zaterdagavond de Prins van Losser ten tonele verschenen. De grote eer is dit jaar aan Prins Maarten de Eerste, geflankeerd door zijn Adjudanten Kris en Kevin en Hofchauffeur Bjorn. Prins Maarten zal dit jaar de Losserse Gaffel Aoskes en alle aangesloten verenigingen voorgaan in het carnavalsgedruis in de gemeente Losser.

Maarten Mijwaart (49) is een carnavalist in hart en nieren. Al vele jaren is hij aangesloten bij de carnavalsvereniging De Stroatkroepers. Hier is hij fanatiek wagenbouwer, secretaris en tevens ontwerper van de carnavalswagens. Ook voor andere Losserse carnavalsverenigingen komen de creatieve creaties van zijn hand.

Maarten koos zijn zwager Kris Huttenhuis (46) als adjudant om hem deze Carnaval te vergezellen. Kris, die het carnaval leerde kennen in Oldenzaal maar was al jaren woonachtig in Losser, en woont alweer geruime tijd in Overdinkel. Kris is ook erg actief als wagenbouwer bij de Stroatkroepers en is daar jarenlang voorzitter geweest.

De huidige voorzitter van de Stroatkroepers, Kevin Wijering (31), tevens interim-bestuurslid bij de Gaffel Aoskes, is de tweede adjudant die dit trio compleet maakt. Ook Kevin is al jaren lid van de Stroatkroepers, die dit jaar haar 33-jarig bestaan vieren. Hij is naast het voorzitterschap druk met het bouwen aan de wagen en ook als wagenbegeleider tijdens de optochten.

Bjorn Scheffer (22) zal het trio door de feestelijke weken heen rijden als Hofchauffeur. Bjorn is actief binnen de carnavalsvereniging de Martini Kerlkes. De meeste mensen zullen hem echter kennen door zijn moeder, Marga Scheffer. Een bekend gezicht in de Twentse carnavalswereld aangezien zij als prinsenpakkennaaister voor menig Twentse hoogheid aan de slag is geweest.