C.V. de Stroatkroepers

Carnavalsvereniging de Stroatkroepers

Onze vereniging stelt zich tot doel het carnavalsfeest voor iedereen die jong van hart is optimaal toegankelijk te maken. Onze enige drijfveer is plezier. Plezier in de wagenbouw, plezier tijdens optochten, plezier tijdens feesten en plezier tijdens de Carnaval in Losser. Formaliteiten en hierarchie worden tot een minimum beperkt. Ieder individu moet zich binnen onze vereniging kunnen ontplooien.De Stroatkroepers hebben een eigen loods waar ieder jaar hard gewerkt wordt aan de Carnavalswagen.

Sponsor de Stroatkroepers

Sponsor ons door uw online aankopen bij de wel bekende webshops via sponsorkliks te bestellen. Dit kan simpel door uw favoriete winkel hier onder op te zoeken en klik vervolgens op bestellen. U komt dan op de webshop van de winkel en u kunt gewoon uw bestelling plaatsen zoals u gewend bent. Bij iedere bestelling sponsort u onze vereniging gratis! Dank u wel!

Informatie Carnavalsvereniging de Stroatkroepers

Resedentie Hotel Smit in LosserDeze Losserse carnavalsvereniging is opgericht op 18 december 1987 en aangesloten bij de overkoepelende Losserse vereniging de Gaffel Aoskes.

Jaarlijks bouwt de vereniging een praalwagen van 11 meter lang en zes tot acht meter hoog. Deze wagen wordt gebouwd in de bouwloods van de Gaffel Aoskes aan de Nijverheidstraat in Losser.

De vereniging organiseerde elk jaar tijdens carnaval twee feestavond.

De eerste feestavond vindt plaats op de zaterdagavond tijdens carnaval. In het verleden werden de feesten georganiseerd bij Hotel Marktzicht. Daarna werd het feest enkele jaren georganiseerd in Sportcafe de Fakkel aan de Gronausestraat in Losser. Sinds enkele jaren wordt deze feestavond georganiseerd in Café het Raedhuys. Dit feest, het gekostumeerd feest wordt in samenwerking met twee andere Losserse carnavalsverenigingen georganiseerd: De Daore Trappers en de Hoalthakkers.

De tweede feestavond vondt traditiegetrouw plaats op de maandagavond. In Hotel Smit, onze thuisbasis, hier werd dan het roemruchte Stroatkroepersbal georganiseerd. Sinds enkele jaren is de grote tent op het Raadhuysplein ook op maandag geopend en dat heeft ons doen besluiten dit feest niet meer te organiseren.

Verder organiseert de vereniging
Een groots loodsfeest met medewerking van de lokale prinselijke hoogheden
En een jaarfeest voor alle leden en familie.
Andere activiteiten, o.a. in samenwerking met de Gaffel Aoskes.

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur, bestaande uit:
Voorzitter – Kevin Wijering
Vice Voorzitter – Hans Pleijhuis
Secretaris – Judith Nachtegaal
Penningmeester – Raymond Zeeman
Algemeen bestuurslid – Peter Visser

Binnen de vereniging zijn een aantal commissies actief:
De Technische Commissie: is mede actief tijdens de wagenbouw
De Kledingcommissie: maakt de kleding voor tijdens de optochten
De Feestcommissie: organiseert feesten 🙂
De Plakcommissie: onze experts voor het plakwerk
De Kascontrolecommissie

Het Narrengilde is een bijzonder orgaan binnen de vereniging:
alleen oud-bestuursleden kunnen hiervan lid worden. Het gilde der Narren is herkenbaar aan belachelijk grote steken en kielen met gouden opdruk.

We nodigen je van harte uit om lid te worden.
Voor meer informatie verwijzen we u naar onze contact pagina

Vernieuwde website

Hallo allemaal! Welkom op onze vernieuwde website. De website is al redelijk gevuld maar helaas nog niet compleet en hier en daar moet er nog wat gesleuteld worden. De komende dagen zal hieraan gewerkt worden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Heb je een vraag, tip of wil je lid worden van de club? Vul het formulier hiernaast in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.